menu

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019

ΕΛΙΟΨΩΜΑ ΣΤΡΙΦΤΑ ΜΕ ΜΑΓΙΑ


Ελιόψωμα στριφτά με μαγιά





Θα χρειαστούμε για 22 κομμάτια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
2 κουτ. γλ κοφτά ξερή μαγιά
1 ποτηράκι καφέ ηλιέλαιο
1 φλυτζ. τσ πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1 κουτ. γλ. Ζάχαρη
½ φλυτζ. τα χλιαρό νερό
½ κουτ. γλ. Αλάτι

για τη γέμιση
15 ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Λίγο ξερό δυόσμο
Λίγο φρέσκο μαυροπίπερο

διαδικασία
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε να αφρίσουν λίγα λεπτά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη μαλακή και όχι σφιχτή. Τη σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μακρόστενο φύλλο (όχι πολύ λεπτό). Λαδώνουμε τα φύλλα με ένα πινέλο. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και τα βάζουμε σε κάθε φύλλο. Τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε σε κομμάτια. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και τα τοποθετούμε με το κόψιμο να είναι από πάνω. Λαδώνουμε με πινέλο και τα ψήνουμε με αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου