menu

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019

ΞΕΡΟΤΗΓΑΝΑ ΜΕΛΩΜΕΝΑ (ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

Ξεροτήγανα μελωμένα (παραδοσιακή συνταγή)

Υπερ-τραγανά υπερ-γευστικά! 



Θα χρειαστούμε για 12 κομμάτια:
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ.σ. ζάχαρη
1 φλυτζ. τσ. χλιαρό νερό

για το μέλωμα
μέλι ζεστό
σουσάμι καβουρδισμένο και αλεσμένο
κανέλα



διαδικασία
Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το λάδι και το τρίβουμε μέχρι το αλεύρι να γίνει σαν άμμος. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε καλά, χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες και τις σκεπάζουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά. Ανοίγουμε μακρόστενο φύλλο και πασπαλίζουμε (το πασπάλισμα το κάνουμε είτε με νισεστέ, είτε με κορν φλάουρ για τραγανότητα). Κόβουμε με ένα ροδελάκι μακριές λωρίδες  φάρδους 2-3 δαχτύλων.Τυλίγουμε σαν τριαντάφυλλο και πατάμε λίγο την άκρη ίσα να κολλήσουν οι άκρες. Τηγανίζουμε σε μπόλικο, ζεστό σπορέλαιο και από τις 2 πλευρές. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί  και με ένα πιρούνι τα ραντίζουμε με ζεστό μέλι. Σερβίρουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και κανέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου