menu

Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

ΠΙΤΣΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Πίτσα ομελέτα με σπιτικό φύλλο στο φούρνο
Σας αρέσει η ομελέτα αλλά και η πίτσα; Ιδού η πρόταση!



θα χρειαστούμε:
250 γρ χλιαρό νερό
1/2 κουτ. γλ. ξερή μαγιά
1/2 κουτ. γλ ζάχαρη
2 κουτ. σ. ξύδι
2 κουτ. σ. ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλ αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)

για τη γέμιση:
5 αυγά ελάφρώς χτυπημένα
αλάτι
πιπέρι
2 μέτρια κολοκυθάκια σε μικρά κυβάκια
1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
4 λιαστές ντομάτες σε λάδι ψιλοκομμένες
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
200 γρ φέτα τριμμένη
3 λουκάνικα τύπου φρανκφούρτης σε ροδέλες
λίγο ελιόλαδο

διαδικασία
Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, αλάτι, ξύδι, αλεύρι και το λάδι. Ζυμώνουμε τα υλικά και αφήνουμε τη ζυμη για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη. Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε μέσα τη ζύμη δίνοντας ύψος γύρω γύρω όπως και στη ζύμη πίτσας. Λαδώνουμε τη ζύμη με ένα πινέλο και απλώνουμε τα αυγά χτυπημένα με αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200. Ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου