menu

Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

ΠΙΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Πίτσα Μαργαρίτα

Η διάσημη ναπολιτάνα πίτσα Μαργαρίτα φτιάχνεται με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα. 
Εμείς όμως είμαστε στην Ελλάδα και δε θα μπορούσαμε παρά να βάλουμε τη δική μας "πινελιά".



θα χρειαστούμε:
400-500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 20-25 γρ φρέσκια
1 1/2 φλυτζ. τσ. χλιαρό νερό
1 κουτ. γλ. ζάχαρη
1 κουτ.γλ. αλάτι
4 κουτ.σ. ελαιόλαδο
λίγο σιμιγδάλι ψιλό

για τη σάλτσα ντομάτας
5 ντομάτες μέτρια τριμμένες
1/2 κουτ. γλ. ζάχαρη
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
πιπέρι
1 κουτ. γλ. ρίγανη ξερή
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
150 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
100 γρ ρεγκάτο σε φετούλες



διαδιακασία
Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Έπειτα, βάζουμε τη ζάχαρη, και το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και τέλος το αλάτι, για να μη μας κάψει τη μαγιά. Αφού ζυμώσουμε, αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη 20 λεπτά να φουσκώσει.
Στη συνέχεια, με την παλάμη μας τη στριφογυρίζουμε στον πάγκο σε αλευρωμένη επιφάνεια για λίγα λεπτά έως ότου γίνει σαν μπάλα και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Στο ταψί πασπαλίζουμε λίγο σιμιγδάλι και ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια όσο είναι το ταψί μας. Τη βάζουμε στο ταψί και περιμετρικά την ανασηκώνουμε ώστε να μη βγει η γέμιση.
Ανακατεύουμε στη ντομάτα το αλάτι, ζάχαρη, ρίγανη, πιπέρι και απλώνουμε πάνω στη ζύμη. Βάζουμε τα τυριά, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 210-220 για 20-25 λεπτά σε αντίσταση στη μεσαία σχάρα του φούρνου.


και... κάτι ακόμα
Αντί για σιμιγδάλι, μπορούμε να τοποθετήσουμε στο ταψί λαδόκολλα. Την πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι και βάζουμε πάνω τη ζύμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου