menu

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΡΥΖΙ

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι

Η εποχή απαιτεί κολοκυθάκια και η γεύση επίσης. Κολοκυθοανθοί γεμιστοί λοιπόν που έχουν το 2 στα 2.



θα χρειαστούμε για 30 αρσενικούς κολοκυθοανθούς:
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
7 κουτ. σ. ελαιόλαδο
1 φλυτζ. τσ ρύζι νυχάκι
1/2 φλυτζ.τσ τριμμένη ντομάτα
1 φλυτζ. τσ νερό
αλάτι
πιπέρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο



υλικά σάλτσας
5 κουτ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλυτζ. τσ. ντομάτα τριμμένη
1/2 φλυτζ.τσ νερό
αλάτι
πιπέρι

διαδικασία
Κόβουμε προσεκτικά τους στήμονες στο κέντρο με ένα ψαλίδι μαγειρικής. Πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με ελάχιστο νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ρίχνουμε λίγο λάδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ντομάτα, νερό, αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε και το ρύζι μαζί με τον μαϊντανό και το δυόσμο και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά του το ρύζι.
Αφού κρυώσει η γέμισή μας, με ένα μικρό κουταλάκι, γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς (δεν τους παραγεμίζουμε, αρκεί ένα κουταλάκι του γλυκού), επανωτίζουμε ελαφρώς τις άκρες των λουλουδιών προς τα μέσα και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο.
Σε μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το νερό, την ντομάτα, αλατοπίπερο και περιχύνουμε τα υλικά της σάλτσας μας στους κολοκυθοανθούς. Σκεπάζουμε και σιγοπβράζουμε για 20 λεπτά περίπου ώσπου να μείνουμε με το λαδάκι τους.

και...κάτι άλλο
Σε περιπτωση που έχετε κήπο με κολοκυθάκια, καλό είναι να μαζέψετε πρωί τους κολοκυθοανθούς, γιατί μετά κλείνουν και δεν είναι εύκολο να γεμιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου