menu

Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Σπανακοτυροκεφτέδες


Ο πιο εύγεστος τρόπος να βάλουμε στη ζωή μας  το σπανάκι... μετά τη σπανακόπιτα βεβαίως!!!





θα χρειαστούμε:
600 γρ σπανάκι (τα φύλλα του) ζεματισμένο και ψιλοκομμένο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 πράσο (το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πατάτες βρασμένες και τριμμένες
5 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κλαδάκια άνηθο
λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένο
200 γρ φέτα θρυμματισμένη
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (την ψίχα)
3 κουτ. σ ελαιόλαδο
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 αυγά 
αλάτι
πιπέρι
λίγη φρυγανιά για το πανάρισμα



διαδικασία
Βάζουμε το ξερό κρεμμύδι και το πράσο σε ένα μπολ και αλατίζουμε.Τα αφήνουμε λίγο να σταθούν στο αλάτι και στίβουμε με τα χέρια να μαλακώσουν. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τη φρυγανιά, ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Τα περνάμε από τη φρυγανιά και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί που έχουμε λαδώσει. Λαδώνουμε από πάνω και τα κεφτεδάκια. Ψήνουμε στους 200 με αντιστάσεις για 25 λεπτά και 5 λεπτά στον αέρα μέχρι να ροδίσουν. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου