menu

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Χταπόδι με κριθαράκι
Από τα αγαπημένα μας θαλασσινά παρέα με επίσης αγαπημένο ζυμαρικό και φυσικά ουζάκι. Ποτέ η νηστεία δεν ήταν τόσο νόστιμη!



θα χρειαστούμε:
1 1/2 κιλό χταπόδι
500 γρ χοντρό κριθαράκι
1 φλυτζ. τσ.  έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ποτήρι ντοματοχυμό
1/2 φλυτζ τσ. πελτέ
4 σκελίδες σκόρδο
λίγο μπαχάρι
1 μικρή καυτερή πιπεριά
λίγο κόκκινο πιπέρι
λίγο μαύρο πιπέρι
αλάτι
φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)




διαδικασία
Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι. Είμαστε λίγο σχολαστικοί σχετικά με το καθάρισμα του ώστε να μη μείνει άμμος στις βεντούζες του. Το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα μόνο με τα υγρά του για να βράσει μέχρι να μαλακώσει (περίπου 40-45 λεπτά) και έπειτα το τεμαχίζουμε. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με το ελαιόλαδο, ντοματοχυμό, πελτέ, σκόρδο, πιπεριά, μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε μέσα το χταπόδι. Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Ετοιμάζουμε σε άλλη κατσαρόλα και το κριθαράκι. Το σουρώνουμε και το ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου