menu

Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΕΛΥΦΩΤΑ ΚΑΙ ΨΙΧΑ

Μυδοπίλαφο με μύδια κελυφωτά και ψίχα
Νηστίσιμα, θαλασσινά,  με ιδιαίτερη γεύση και σε διπλή εμφάνιση. Με κέλυφος και χωρίς.


Θα χρειαστούμε:
500 γρ μύδια με κέλυφος
500 γρ μύδια ψίχα
1/2 φλυτζ. τσ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
1/2 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
1 μεγάλη ντομάτα σε κυβάκια
1 σφηνάκι ούζο
αλάτι
πιπέρι
2 φλυτζ. τσ. ρύζι νυχάκι
4 φλυτζ. τσ. νερό
2 κουτ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σ. άνιθο ψιλοκομμένο




διαδικασία
Βγάζουμε την τρίχα από τα κελυφωτά μύδια, τα τρίβουμε με βούρτσα να καθαρίσουν καλά και τα ξεπλένουμε με μπόλικο νερό. Όπως είναι με τα νερά τους, τα βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό για να πάρουν μερικές βράσεις ώσπου να ανοίξουν. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και βγάζουμε τα μύδια με μια κουτάλα. Όσα δεν έχουν ανοίξει, τα πετάμε. Σουρώνουμε τον ζωμό που βγάλανε και τον κρατάμε. Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, πιπεριές, σκόρδο, ντομάτα και σβήνουμε με ούζο λίγο να εξατμιστεί. Συμπληρώνουμε στο ζωμό που κρατήσαμε 4 φλυτζ. τσ. νερό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Στην πρώτη βράση, ρίχνουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε 10 λεπτά. Βάζουμε μέσα όλα τα μύδια μαζί με άνιθο και μαϊντανό και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου