menu

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΛΑΔΟΠΙΤΕΣ (ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

Τραγανές λαδόπιτες (παραδοσιακή συνταγή)
Τραγανιστά, γλυκά η αλμυρά σνακ με πολύ απλά υλικά.


θα χρειαστούμε:
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. χλιαρό νερό
2 κουτ.σ. βούτυρο αγελάδος
3 κουτ. σ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σ. ούζο
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
1 φλυτζ. τσ. φέτα τριμμένη
λίγη ρίγανη
πιπέρι μαύρο




διαδικασία
Βάζουμε σε μπολ το χλιαρό νερό και διαλύουμε μέσα το βούτυρο. Έπειτα, ρίχνουμε και το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, ρίγανη, ούζο και ανακατεύουμε τα υλικά. Βάζουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε ώσπου να πετύχουμε μια ζύμη ψωμιού. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τη φέτα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 μπαλάκια και με την παλάμη τις κάνω στρογγυλές. Βάζω λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τοποθετώ το πιτάκι μέσα σε μέτρια φωτιά να τηγανιστεί. Τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι για να είναι ομοιόμορφο. Γυρίζουμε το πιτάκι από την άλλη πλευρά και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει. Τα σερβίρουμε είτε γλυκά με μέλι, είτε αλμυρά με γιαούρτι και φέτα ανακατεμένα σαν σως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου