menu

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΚΟΥΤΣΟΜΟΥΡΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Πικάντικες κουτσομούρες με σάλτσα ντομάτας
Πικάντικες, πεντανόστιμες και πάρα πολύ ελαφριές. Με λίγα λόγια ακαταμάχητες!


θα χρειαστούμε
500 γρ κουτσομούρες
1 μέτριο λεμόνι (το χυμό του)
αλάτι
πιπέρι


για τη σάλτσα
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα
ελάχιστο νερό
αλάτι
6 κουτ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλυ τσ. χυμό ντομάτας
1/φλυτζ. τσ. νερό
1 δαφνόφυλλο
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο


διαδικασία
Αφού πλένουμε τα ψάρια μας, τα στραγγίζουμε καλά, τα βάζουμε σε μπολ με τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε κατσαρολάκι πλακερό το σκόρδο, την πιπεριά, ελάχιστο νερό και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε να μαλακώσει το σκόρδο για 5-6 λεπτά. Λιώνουμε το σκόρδο με ένα πιρούνι, ρίχουμε μέσα το λάδι, ντομάτα, νερό, δάφνη, μαϊντανό, αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα 10 λεπτά. Στραγγίζουμε τα ψάρια καλά από το χυμό λεμονιού, τα βάζουμε μέσα στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 4 λεπτά με την κατσαρόλα σκεπασμένη. Έπειτα ξεσκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά ώστε να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του. Πασπαλίζουμε στο τέλος με λίγο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου