menu

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ

Παστίτσιο Ριγκατόνι
Αγαπάμε παστίτσιο κλασικό αλλά αυτή η παραλλαγή του με την χρησιμοποιήση των ριγκατόνι δίνει άλλη διάσταση στην έννοια παστίτσιο. Μια δοκιμή  θα σας πείσει!


θα  χρειαστούμε για ένα ταψί μέτριο:
1 πακέτο ριγκατόνι
2 κουτ. σ. ελαιόλαδο
250 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 μέτρια καρότα τριμμένα
2 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένο
4 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. γλ πάπρικα καπνιστή
1 φλυτζ. τσ ντομάτα τριμμένη
1 δαφνόφυλλο
1 ξυλάκι κανέλας
2 λουκάνικα κοτόπουλου σε λεπτές φέτες
αλάτι
πιπέρι

για τη μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα
5 κουτ. σ. κορν φλάουρ
1 αυγό χτυπημένο
2 κουτ. σ ελαιόλαδο
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 φλυτζ τσ τυρί σκληρό τριμμένο
αλάτι
πιπέρι

διαδικασία
Ζεσταίνουμε καλά μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε μέσα τον κιμά να αχνιστεί μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και λίγο αλάτι. Σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε για λίγα λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε την πάπρικα, τη δάφνη, κανέλα, σέλινο, μαϊντανό, αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε άλλα 15 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε και τα λουκάνικα.
Έχουμε βράσει τα ριγκατόνι (al dente), τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε μέσα στον κιμά.
Σε μία κατσαρόλα χτυπάμε το αυγό, ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, αλάτι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε και βάζουμε στη φωτιά να γίνει μπεσαμέλ. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε το τυρί και αδειάζουμε τη μισή μπεσαμέλ μέσα στα ριγκατόνι. 
Λαδώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα τα ζυμαρικά. Βάζουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ με λίγο τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά.



    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου