menu

Κυριακή, 1 Μαΐου 2016

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ

Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ
Αυτό το μπισκοτογλυκό τα έχει όλα! Σούπερ γεύση, απλό στην παρασκευή και πολύ λίγα υλικά!


θα χρειαστούμε (για ένα ταψί 22Χ28 εκ):
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ (τη μεγάλη συσκευασία)
1 λίτρο γάλα για την κρέμα
3 αυγά
250 γρ ζάχαρη
100 γρ αλεύρι
200 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
λίγο γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα

για το στόλισμα:
καρύδια ψιλοκομμένα
τριμμένα μπισκότα


διαδικασία
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, το αλεύρι και με λίγο γάλα τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί να διαλυθούν. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε κατσαρόλα να ζεσταθεί. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών κι ανακατεύουμε με προσοχή να μη μας κόψει. Τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει. Το αποσύρουμε κι ανακατεύουμε την κουβερτούρα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η κρέμα. Βάζουμε σε ένα μπολάκι λίγο κρύο γάλα και βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα. Κάνουμε μία στρώση με μπισκότα στο ταψί μας κι απλώνουμε 1/4 της κρέμας από πάνω. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 3 φορές. Τελειώνουμε πάνω με την κρέμα. Τρίβουμε λίγα μπισκότα και καρύδια και  καλύπτουμε με μια μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου