menu

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Κοτόπουλο με πορτοκάλι και λεμόνι
Ένα πιάτο που είναι τόσο ελαφρύ όσο και γευστικό. Τα εσπεριδοειδή έκαναν τη διαφορά!



θα χρειαστούμε:
500 γρ κοτόπουλo φιλέτo κομμένα σε λωρίδες
6 κ.σ . ελαιόλαδο
μαυροπίπερο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 φλ. τσαγιού νερό
αλάτι
1/2 πορτοκάλι το ξύσμα του
1/2 λεμόνι το ξύσμα του
1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη



διαδικασία
Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες. Το στεγνώνουμε και το βάζουμε σε μπολ μαζί με ελαιόλαδο και μαύρο πιπέρι. Πυρώνουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε το κοτόπουλο μέσα χωρίς λάδι να πάρει χρώμα από τη μια μεριά. Αφού ροδίσει, το γυρίζουμε από την άλλη, ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σκεπάζουμε για λίγα λεπτά να αχνιστούν. Αφού ρίξουμε λίγο αλάτι, σβήνουμε με χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και το νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ωσότου μαλακώσει το κρέας. Διαλύουμε τη μουστάρδα σε λίγο νερό, το ρίχνουμε στο φαγητό μαζί με τη ρίγανη και τα ξύσματα. Σε μια δυο βράσεις είναι έτοιμο. Συνοδεύουμε με ρύζι.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου