menu

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ (ΑΛΑΔΩΤΟ)

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ (ΑΛΑΔΩΤΟ)

Απολαυστικά νηστίσιμα τσουρέκια (αλάδωτα) με ταχίνι και χυμό πορτοκαλιού. Ιδανικό κολατσιό για το σχολείο ή τη δουλειά όχι μόνο στις περιόδους νηστείας μιας και τα οφέλη του ταχινιού είναι πολλαπλά!!!


θα χρειαστούμε: (για 3 μέτρια τσουρέκια)

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
250 γρ. ταχίνι
1/2 λίτρο φυσικό χυμό πορτοκάλι
1/2 ποτήρι νερό χλιαρό
1 φακ. ξερή μαγιά
350 γρ, ζάχαρη
1/2 κ.γ. μαστίχα σκόνη
1/2 κ.γ. μαχλέπι
ξύσμα από πορτοκάλι



διαδικασία:

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε λίγο από τ΄αλεύρι για να γίνει χυλός. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει. Στο υπόλοιπο αλεύρι ρίχνουμε τη μαστίχα, το μαχλέπι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά και κάνουμε λακουβίτσα στο κέντρο.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ταχίνι και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν και να λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός.
Μόλις φουσκώσει η μαγιά τη ρίχνουμε στο αλεύρι και ξεκινάει το ζύμωμα. Σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα πορτοκάλι/ταχίνι και μόλις απορροφήσει όλο το αλεύρι αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι


Πλάθουμε τσουρέκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε με ελαφρώς αλευρωμένα χέρια , πασπαλίζουμε με σουσάμι και μόλις φουσκώσουν στο ταψί τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε αντιστάσεις για 45' περίπου.

Σερβίρονται με σπιτική μαρμελάδα και αν τα θέλουμε γεμιστά προσθέτουμε τη γέμιση όταν τα πλάθουμε.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου