menu

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Αφράτα νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών ψημένα στο φούρνο!!!
Μια γευστική νηστίσιμη σπιτική συνταγή για τις περιόδους νηστείας και για όλους τους λάτρεις της χορτοφαγικής κουζίνας.


θα χρειαστούμε:
(για 6 μέτρια μπιφτέκια)
200 γρ. πατάτες
200 γρ. καρότα
2 κρεμμύδια ξερά
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσο ( το άσπρο μέρος )
100 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
100 γρ. αρακά βρασμένο
1 κ. γλυκού ξύδι
αλάτι
πιπέρι μαύρο
πιπέρι κόκκινο
λίγο κύμινο
1 κ. γλ. μουστάρδα
φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1/3 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
τριμμένη φρυγανιά (όσο πάρει)




διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις καθαρισμένες πατάτες να βράσουν μαζί με τα καρότα, πράσο, πιπεριά Φλωρίνης και τα κρεμμύδια σε λίγο αλατισμένο νερό. Τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα και τα αλέθουμε στο μούλτι να γίνει πολτός με λίγο από το νεράκι τους ( αν χρειαστεί ). Αδειάζουμε τον πολτό σε μία λεκάνη και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά ρίχνοντας σταδιακά την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να πλάθεται. Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας με λαδωμένα χέρια και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.


 Αλείφουμε τα μπιφτέκια με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις για 30 λεπτά.
Συνοδεύονται με πατάτες ή ρύζι και σαλάτα εποχής.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου