menu

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ (ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ)

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ (ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ)

Λαχταριστές και τραγανές νηστίσιμες μπουκίτσες με πατάτα και διάφορα μυρωδικά που δε θα σας αφήσουν αδιάφορους. Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή με απλά υλικά που δε στερείται γεύσης...


θα χρειαστούμε:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν
220 γρ. νερό
150 γρ. σπορέλαιο
1 κ.σ. ξύδι
500 γρ. πατάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
φύλλα φρέσκου δυόσμου
άνηθο
μαύρο πιπέρι
κόκκινο πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι
ρίγανη
1/3 κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο



διαδικασία
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα έως ότου μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε και τις πατάμε με το εργαλείο του πουρέ. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε την πατάτα , τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μίγμα.
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε. Κάνουμε λακκουβίτσα και προσθέτουμε το νερό , το σπορέλαιο και το ξύδι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και προσθέτουμε την πατάτα. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μικρές μπουκιές αφήνοντάς τες στο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Όσο απολαυστικές είναι ζεστές άλλο τόσο είναι και κρύες.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!




2 σχόλια:

  1. Ακούγεται υπέροχο αλλά μπερδευτηκα λίγο όσον αφορά το πότε προσθέτουμε την πατάτα και πού μιας και αναφέρεται δύο φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα λιώνουμε τις πατάτες και έπειτα τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά. Τέλος, τις προσθέτουμε στο μίγμα που φτιάξαμε με το αλεύρι και πλάθουμε μπαλίτσες.

      Διαγραφή