menu

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ (ΖΥΜΑΡΙΚΑ)

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ (ΖΥΜΑΡΙΚΑ)

Από τις αγαπημένες μας συνταγές γιατί πραγματικά μας λύνει τα χέρια για ένα γρήγορο και γευστικότατο γεύμα.



θα χρειαστούμε:

1 στήθος κοτόπουλο
1 πακέτο κρέμα γάλακτος
100 γρ. γάλα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδο
1 πακέτο στριφτάρια (ζυμαρικά)
2 κ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
1 κ. σούπας μέλι
1 κ. σούπας μουστάρδα
θυμάρι φρέσκο (κατά προτίμηση)
αλάτι
μαύρο πιπέρι
100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο


διαδικασία:

Βράζουμε τα στριφτάρια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας και αφού τα σουρώσουμε  ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε σε λωρίδες το στήθος κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνουμε. Το σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι μαζί με την πιπεριά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Αφού ροδοκοκκινίσουν,  προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και μετά από 2' περίπου ρίχνουμε το μέλι ανακατεμένο με τη μουστάρδα και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σ' αυτό το σημείο ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και σιγά σιγά προσθέτουμε τα βρασμένα στριφτάρια και ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και φουρνίζουμε για 15' στο γκριλ στους 180 βαθμούς για να πιάσει κρούστα.



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου