menu

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Κοφτό μακαρονάκι με κοτόπουλο στο φούρνο
Το κοτοπουλάκι με το κοφτό μακαρόνι αποδείχτηκε μία πολύ καλή επιλογή, καθώς η "συνύπαρξή τους", μας ενθουσίασε! Ελπίζουμε να αρέσει και σε σας! 



θα χρειαστούμε:
1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε ψιλά κομμάτια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κουτ. γλ. πάπρικα καπνιστή
1/2 λεμόνι (το χυμό του)
5 κ.σ. ελαιόλαδο
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες χοντροκομμένες
αλάτι
πιπέρι
1/2 φλυτζ τσ. νερό
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγη ρίγανη
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι (ή κάποιο άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
3 κουτ. σ. ελαιόλαδο
1 φλυτζ. τσ. ρεγκάτο (ή κάποιο άλλο κίτρινο τυρί)



διαδικασία
Πυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι. Έχουμε λαδώσει το κοτόπουλο και το ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι. Το αχνίζουμε για λίγο να ροδίσει ελαφρά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και σκεπάζουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το λάδι, την πάπρικα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε 30 λεπτά μέχρι να μείνει το φαγητό σχεδόν με το λάδι του. Τέλος, ρίχνουμε το μαϊντανό και τη ρίγανη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά (al dente), τα λαδώνουμε, ανακατεύουμε το τυρί μέσα (κρατάμε λίγο για το πασπάλισμα) και λαδώνουμε το ταψί. Βάζουμε τα μισά ζυμαρικά, μετά το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα ζυμαρικά από πάνω, Πασπαλίζουμε με το τυρί περιχύνουμε το λαδάκι που μας έμεινε από το κοτόπουλο στην επιφάνεια και ψήνουμε στους 180 για 10-15 λεπτά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου