menu

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΤΣΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Κότσι με πατάτες στο φούρνο
Μετά από αυτή τη συνταγή, μπορούμε εγγυημένα να πούμε ότι το κότσι είναι η ιδανική επιλογή για ένα γεύμα κυριακάτικο, γιορτινό και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας.  Η δε μαρινάδα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά, καθώς είναι δοκιμασμένη και άκρως πετυχημένη, όχι μόνο σε κότσι αλλά και σε κοτόπουλο και μοσχάρι! 




θα χρειαστούμε:
2 κότσια χοιρινά  (2 κιλά περίπου)
1 σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένη
κόκκους μαύρο πιπέρι
1 κιλό πατάτες χοντροκομμένες
1 φλυτζ τσ. νερό
αλάτι
ρίγανη


υλικά για τη μαρινάδα:
1/2 φλυτζ τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ σ. μουστάρδας πικάντικη
1 κουτ. σ. μπούκοβο
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
3 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο θυμάρι φρέσκο ή ξερό
1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες
φρεσκοτριμμένο μαυροπίπερο

διαδικασία
Πλένουμε τα κότσια και τα στεγνώνουμε καλά. Κάνουμε δύο σχισμές σε κάθε κότσι με ένα μαχαίρι και χώνουμε το σκόρδο και τους κόκκους μαυροπίπερου. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ. Βάζουμε μέσα τα κότσια και τα πασαλείβουμε καλά με τη μαρινάδα. Τα σκεπάζουμε και τα τοποθετούμε στο ψυγείο όλη νύχτα να μαριναριστούν. Βάζουμε τα κότσια στη γάστρα και τα αλατίζουμε, Αφαιρούμε το κρεμμύδι από τη μαρινάδα και περιχύνουμε με τα υγρά της τα κότσια. Βάζουμε και το νερό μέσα στη γάστρα και την αφήνουμε εκτός ψυγείου για μία ώρα, ώστε το κρέας να πάρει θερμοκρασία δωματίου.  Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 σε αντιστάσεις και ψήνουμε. Αφού ψήσουμε μία ώρα το κρέας, βάζουμε και τις πατάτες και ψήνουμε μία επιπλέον ώρα. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε ακόμη μισή ώρα για να πάρει το φαγητό χρώμα. Στο τέλος, ρίχνουμε και τη ρίγανη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου