menu

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ GASTRIN ΜΕ ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ (HOMEMADE ICE CREAM)

ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ GASTRIN ΜΕ ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
(HOMEMADE ICE CREAM)

Πιο σπιτικό...δε γίνεται!!!

Σπιτικό λαχταριστό παγωτό με αγνά υλικά...μια ιδιαίτερη συνταγή που συνδυάζει απόλαυση και υγεία...μια παγωμένη γεύση που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει !


θα χρειαστούμε:

2 λίτρα γάλα φρέσκο
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
6 κ. σούπας γεμάτες κάστερ πάουντερ
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά


(προαιρετικά)
1 βανίλια ζαχαροπλαστικής
2 κ. σούπας κακάο ή πραλίνα φουντουκιού
1/3 κ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη


διαδικασία:

Από τα δύο λίτρα γάλα κρατάμε λίγο για να διαλύσουμε το κάστερ πάουντερ και το υπόλοιπο το βράζουμε μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και μόλις διαλυθεί το βούτυρο και η ζάχαρη τα προσθέτουμε με τη μέθοδο του αυγολέμονου για να μην κόψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα που διαλύσαμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει το μίγμα σε χαμηλή φωτιά. Θέλουμε μια κρέμα αραιή.
Αφήνουμε να κρυώσει και αν έχουμε παγωτομηχανή ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσεις. Αν δεν έχουμε το βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε 1 1/2 ώρα το χτυπάμε με μίξερ χειρός...η διαδικασία αυτή καλό είναι να γίνει 3 με 4 φορές για να αφρατέψει και να αυξηθεί σε όγκο! Μετά την 4η φορά μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι επιθυμούμε στο παγωτό μας για να το απογειώσουμε ή να γεμίσουμε φόρμες για παγωτίνια. Καταψύχουμε και μόλις παγώσει σερβίρουμε.


Εμείς χωρίσαμε το μείγμα σε τρία μέρη και όσο ήταν ακόμη ζεστό προσθέσαμε στο ένα βανίλια, στο άλλο κακάο και στο τρίτο λίγη μαστίχα κοπανισμένη.


και κάτι...ακόμη
Τα αυγά μπορείτε να τα παραλείψετε ή να τα μειώσετε, γίνεται εξίσου ωραίο το παγωτό!


Καλή επιτυχία και καλή παγωμένη απόλαυση!!!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου