menu

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Μουσακάς υγείας
Υπεραγαπημένος, καλοκαιρινός μουσακάς όμως υγείας! Το γιατί θα το καταλάβετε παρακάτω. Στο μουσακά μας χρησιμοποιήσαμε μελιτζάνες αλλά ως γνωστόν μουσακά μπορείς να φτιάξεις και με μελιτζάνες, κολοκυθάκια και πατάτες μαζί σε στρώσεις, Ή το καθένα από αυτά τα υλικά ξεχωριστά, όπως εν προκειμένω κάναμε εμείς.


Θα χρειαστούμε:
2 κιλό μελιτζάνες
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 κουτ σ ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ λευκό κρασί
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
3 κουταλιές γαλέτα




για τη μπεσαμέλ:
6 κουτ. σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6 κουτ. σ αλεύρι ή κορν φλάουρ
4 φλ τσ γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κρόκο αυγού
αλάτι, μαύρο πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
50 γρ ρεγκάτο και 150 γρ για πασπάλισμα


διαδικασία
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες και τις αλατίζουμε. Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τις μελιτζάνες. Τις λαδώνουμε και από τις δυο πλευρές και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγο τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια, σοτάρουμε και τον κιμά. Ανακατεύουμε για να μη σβολιάσει. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη ντομάτα. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το μαϊντανό και τη γαλέτα. Λαδώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με γαλέτα. Κάνουμε μία στρώση με μελιτζάνες. Από πάνω απλώνουμε κιμά και κάνουμε άλλη μία στρώση με μελιτζάνες. Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε το τυρί και από πάνω λίγη γαλέτα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου