menu

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

ΛΑΓΟΣ Ή ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Λαγός ή κουνέλι στο φούρνο με μουστάρδα και λεμόνι



Θα χρειαστούμε για έξι μερίδες τα εξής:
ένα κουνέλι 2 kg περίπου κομμένο σε μερίδες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μουστάρδα
1/2 φλιτζ τσ ελαιόλαδο
1 κουτ γλ ξερή ρίγανη
1 κουτ γλ μπούκοβο
1 πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι

για τη μαρινάδα
1 φλιτζ τσ ξίδι
νερό όσο να σκεπαστεί το κρέας
1 πράσο χοντροκομμένο
2 καρότα χοντροκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 φύλλο δάφνης
3 κόκκους μπαχάρι
15 κόκκους μαύρο πιπερι
2 κλαδιά σέλινο
2 κλαδιά μαϊντανό

για το ταψί
2 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 πράσο χοντροκομμένο
1 πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
2 κόκκους μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι


διαδικασία
Αφού έχουμε κόψει το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε καλά. Το τοποθετούμε σε πηλινο ή εμαγέ σκεύος ρίχνοντας μέσα και όλα τα υλικά της μαρινάδας. Για να μην επιπλέουν τα υλικά, βάζουμε από πάνω ένα πιάτο. Το σκεπάζουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 μέρες. Όσο περισσότερο μείνει στη μαρινάδα, τόσο πιο εύγεστο θα γίνει, διατηρώντας περισσότερο τα αρώματα. Στραγγίζουμε καλά το κρέας και περιχύνουμε με το χυμό δύο λεμονιών. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το λάδι, ρίγανη, αλατοπίπερο, μπούκοβο και την καυτερή πιπεριά και με το μείγμα αυτό αλείφουμε το κρέας. Στρώνουμε σε ένα ταψί το κρέας με τα υλικά του ταψιού, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το κρέας πάνω στα λαχανικά. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε στους 180 και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα σε αντίσταση. Θέλουμε το κρέας μας να ροδίσει και να μαλακώσει.
Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου