menu

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

     Σουπιές με σπανάκι και πλιγούρι 

     Η πιο νόστιμη και θρεπτική νηστεία!!!



θα χρειαστούμε:
1 κιλό σουπιές φρέσκιες καθαρισμένες και κομμένες ( ή κατεψυγμένες)
1 κιλό σπανάκι

1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλ. τσαγιού πλιγούρι (πλυμένο)
1/2 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
κόκκινο καπνιστό πιπέρι
μαύρο πιπέρι
αλάτι
λεμόνι για το σερβίρισμα

διαδικασία:
Καθαρίζουμε τις σουπιές και πλένουμε καλά το σπανάκι. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το ξερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μια φορά , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε έτσι ώστε να βγάλουν οι σουπιές τα υγρά τους. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το σπανάκι, τον άνιθο και το πλιγούρι. Αφού μαραθεί το σπανάκι ρίχνουμε τα πιπέρια και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με φρεσκοστημένο λεμόνι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου