menu

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

Ντολμαδάκια με κιμά και ντομάτα 
Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο έχουμε ξαναπαρουσιάσει στο γαστριν (δες εδώ). Η παρούσα συνταγή τα θέλει με κιμά,ντομάτα και με τρόπο παραδοσιακό.



Θα χρειαστούμε για έξι μερίδες τα εξης:
70 αμπελόφυλλα
500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
δύο ξερά κρεμμύδια τριμμένα
1 φλιτζάνι τσ. τριμμένη ντομάτα
1/2 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσ. ρύζι Καρολίνα (γίνεται εξαιρετικό και με νυχάκι)
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι



υλικά κατσαρόλας
πέντε κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
νερό όσο πάρει
δύο λεμόνια (το χυμό τους)

διαδικασια
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, ανακατεύουμε όλα τα υλικά, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για μία με 2 ώρες ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και να ρουφήξει το ρύζι τα υγρά. Βάζουμε σε κάθε φύλλο ένα κουταλάκι του γλυκού γεμισης, το τυλίγουμε (φροντίζοντας το γυαλιστερό μέρος να είναι από έξω πλευρά και τα νεύρα από μέσα) το τοποθετούμε σε μια ρηχή και πλατιά κατσαρόλα σε δύο στρώσεις. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το λάδι. Τοποθετούμε ένα πιάτο πάνω για βάρος ώστε να μη μας ανοίξουν στο βράσιμο και ρίχνουμε τόσο νερό όσο να μισοσκεπαστούν τα ντολμαδάκια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βραση το φαγητό. Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 30 με 40 λεπτά. Προς το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, αφήνουμε το φαγητό να πάρει 2-3 βράσεις και είναι έτοιμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου