menu

Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ( ΜΩΣΑΙΚΟ)

Κορμός σοκολάτας ( μωσαϊκό)                                                            


Γι αυτό το λαχταριστό γλύκισμα ψυγείου δε χρειάζονται συστάσεις! Είναι διαχρονικό και έχει μεγαλώσει πολλές γενιές....είναι δημοφιλές όχι μόνο για  τη σοκολατένια γεύση του αλλά και γιατί είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Είναι ο σοκολατένιος κορμός ψυγείου του Νίκου Τσελεμεντέ με τη μόνη διαφορά ότι δε χρησιμοποιούμε αυγά, αλλά γάλα.
   
                                         
  θα χρειαστούμε:  
                                                                                 
  1 πλάκα μαργαρίνη με ελαιόλαδο  (σε θερμοκρασία δωματίου)                                                
  150 γρ γάλα εβαπορέ η 100 γρ φρέσκο γάλα
  320 γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  3 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
  80 γρ καρύδια χοντροκοπανισμένα
  1 κουταλιά σούπας λικέρ
  320 γρ μπισκότα πτι μπερ
  1 βανίλια                                                                                                        
  για επικάλυψη: ινδοκάρυδο                                                                  

 διαδικασία:                                                                                                
 Σε μπολ χτυπάμε 6 κουτ της σούπας άχνη ζάχαρη με το γάλα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τη μαργαρίνη με το  κακάο και την υπόλοιπη άχνη. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη βανίλια και το λικέρ. Ρίχνουμε στο μίγμα  το γάλα, προσθέτουμε τα μπισκότα και τα καρύδια. Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να ενωθούν  καλά και στρώνουμε λαδόκολλα σε μια μακρόστενη φόρμα. Βουτυρώνουμε το λαδόχαρτο και  αδειάζουμε το μίγμα. Το στρώνουμε με ένα μαχαίρι, πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και  τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
 Ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και το  απολαμβάνουμε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου