menu

Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

ΣΚΕΠΑΣΤΗ (ΠΙΤΑ ΜΕ ΓΥΡΟ)

Σκεπαστή (πίτα με γύρο)


Δε μιλάμε για έναν απλό γύρο αλλά για "σκεπαστή", τουτέστιν, για απόλαυση με πολλές διαστρωματώσεις και με πιτάκι σπιτίσιο!!!




θα χρειαστούμε (για 6 μεγάλα πιτάκια):
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το μισό θα είναι ολικής αλέσεως)
1 φακ. ξερή μαγιά
1/2 φλυτζ. χλιαρό νερό περίπου (ή όσο πάρει)
2 κουτ. γλ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. αλάτι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγο σπορέλαιο για το άλειμμα



για το γύρο βλέπε εδώ



για την μουσταρδομαγιονέζα 
3 κ. σούπας μαγιονέζα
1 κ. γλυκού μουστάρδα



διαδικασία
(για τα πιτάκια)

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και σχηματίζουμε ένα λάκκο στο κέντρο για να βάλουμε τη μαγιά. Ρίχνουμε το νερό και έπειτα το ελαιόλαδο, ζάχαρη, αλάτι. Θέλουμε να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Τη χωρίζουμε σε 6 μπάλες. Κάθε μπάλα που ανοίγουμε θα έχει διάμετρο 20 εκ και πάχος μισό εκατοστό. Τις λαδώνουμε με σπορέλαιο και από τις 2 μεριές και τις αφήνουμε να φουσκώσουν ελαφρώς. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό χωρίς λάδι, τα ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και από τις 2 μεριές να πάρουν ελαφρύ χρώμα.


Αφού ετοιμαστούν τα πιτάκια και ο γύρος, στήνουμε το πιάτο. Για κάθε "σκεπαστή" χρησιμοποιούμε τρεις πίτες και στο ενδιάμεσο βάζουμε την σως , γύρο, ντομάτα και κρεμμύδι. Για γαρνιτούρα βάζουμε πατάτες τηγανητές...στο φούρνο!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου