menu

Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ

Κριθαρότο με σαλιγκάρια

Έφτασε το φθινόπωρο μαζί με τα πρωτοβρόχια. Από κοντά και τα αγαπημένα μας σαλιγκάρια! Τα έχουμε τιμήσει πολλάκις σε διάφορες παραλλαγές (δες εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ). Στην παρούσα περίσταση, είναι κριθαροτά και πιο νόστιμα από ποτέ!



θα χρειαστούμε (για 4 μερίδες)
1 κ. σαλιγκάρια
2 φλυτζ τσ κριθαράκι
1/2 φλυτζ τσ λάδι
4 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καυτερή πράσινη πιπεριά
3 κουτ σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 φλυτζ τσ ζεστό νερό
λίγη ξερή ρίγανη



διαδικασία 
Έχουμε ήδη προετοιμάσει τα σαλιγκάρια και βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, λίγο αλάτι και ελάχιστο νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σε σιγανή φωτιά αχνίζουμε το κρεμμύδι, για να μαλακώσει λίγο. Προσθέτουμε και το λάδι, τη ντομάτα, και το νερό και ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα 10 λεπτά. Εν συνεχεία, ρίχνουμε τα σαλιγκάρια, αλάτι, πιπέρι και ετοιμάζουμε το κριθαράκι. Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα σαλιγκάρια. Ανακατεύουμε το φαγητό να πάρει 2-3 βράσεις και τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και το μαϊντανό.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου