menu

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Παπουτσάκια υγείας

Παπουτσάκια υγείας...πιο υγείας δε γίνεται καθώς τα λαχανικά ψήνονται ωμά στο φούρνο. Ούτε τηγάνι, ούτε τσιγάρισμα.


θα χρειαστούμε:
6 μικρές μελιτζάνες τσακώνικες
250 γρ κιμά μοσχαρίσιο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 τριμμένες ώριμες ντομάτες (μέτριου μεγέθους)
1/2 φλυτζ τσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι



διαδικασία
Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες, τις πλένουμε και κόβουμε τις φλούδες σε 4 μεριές (τύπου ριγέ). Χαράζουμε οριζόντια τη μελιτζάνα με το μαχαίρι σχεδόν μέχρι κάτω. Αλατίζουμε και τις βάζουμε σε νερό. Αφήνουμε για 30 λεπτά και ετοιμάζουμε τον κιμά.
Πυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τον κιμά. Ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μη σβολιάσει κι αφήνουμε να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και αλατίζουμε. Σκεπάζουμε για 1-2 λεπτά, να αχνιστούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα, το λάδι, το μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά να ενωθούν και στραγγίζουμε τις μελιτζάνες. Τις στύβουμε καλά να φύγουν τα νερά και τις γεμίζουμε προσεκτικά μία μία, τα τοποθετούμε μέσα στη γάστρα και περιχύνουμε τα υγρά της γέμισης. Έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς, σκεπάζουμε το φαγητό και ψήνουμε για 45 λεπτά. Μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε ακόμη 45 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά ψήνουμε με αέρα για να φέρει λίγο χρώμα το φαγητό.

και... κάτι ακομα
Ενδιάμεσα στη γάστρα, προσθέτουμε και λίγες πατάτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου