menu

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Σαρδέλες στο τηγάνι με κρεμμύδια



θα χρειαστούμε:
1 κιλό σαρδέλες
2 κρεμμύδια μεγάλα σε λεπτές φέτες ή ροδέλες
αλάτι
πιπέρι
λίγο αλεύρι
ελαιόλαδο



διαδικασία
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις σαρδέλες. Αλατοπιπερώνουμε,τις αλευρώνουμε και βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί. Όταν είναι έτοιμο το λάδι, ρίχνουμε μέσα τις σαρδέλες και προτού πάρουν χρώμα τα ψάρια, προσθέτουμε από πάνω τα κρεμμύδια. Μόλις πάρουν χρώμα οι σαρδέλες από τη μια μεριά, τις γυρίζουμε από την άλλη ώστε να ροδοκοκκινήσουν και από τις 2 πλευρές. Σερβίρουμε με λεμόνι.

και... κάτι ακόμα
μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για σαρδέλα, γάβρο,  μαρίδα ή ακόμη και αθερίνα.
Αν θέλουμε μια πιο πικάντικη γεύση στο πιάτο μας, προσθέτουμε μαζί με τα κρεμμύδια μια ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου