menu

Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

ΜΑΝΕΣΤΡΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΪΔΑΚΙΑ

Μανέστρα στο φούρνο με παϊδάκια
Ένα πεντανόστιμο και εύκολο στη διαδικασία φαγητό, ιδανικό για τις Κυριακάτικες συνεστιάσεις.


θα χρειαστούμε:
1 κ. παϊδάκια από κατσικάκι ή αρνάκι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 καυτερή πιπεριά σε κομματάκια
1 ξύλο κανέλας
2 φύλλα δάφνης
2 φλυτζ τσ χυμό ντομάτας
1/2 κουτ γλ ζάχαρη
1/2 φλυτζ τσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
7 φλυτζ τσ ζεστό νερό
500 γρ κριθαράκι



διαδικασία
Λαδώνουμε τα παϊδάκια και αλατοπιπερώνουμε. Τα τοποθετούμε σε μέτριο ταψί. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μέσα στη ντομάτα και την περιχύνουμε στα παϊδάκια. Προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα δαφνόφυλλα πάνω στο κρέας και ρίχνουμε νερό στο ταψί τόσο ώστε να μισοσκεπαστεί το κρέας. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε το ταψί στην κάτω σχάρα με αντιστάσεις. Όταν αρχίζει να βράζει το φαγητό, χαμηλώνουμε στους 180. Αφού ροδίσουν τα παϊδάκια, τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί 1 με 1 μιση ώρα, έως ότου μαλακώσει το κρέας. Τραβάμε τα παϊδάκια στη μια πλευρά του ταψιού και ρίχνουμε το ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το κριθαράκι. Το ανακατεύουμε μέσα στο ζωμό και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο. Ψήνουμε άλλα 30 λεπτά. Αν χρειαστεί παραπάνω νερό, συμπληρώνουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου