menu

Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΔΙ

Τρουφάκια με λάδι
Τρουφάκια τροφαντά, γευστικότατα με λάδι!!!



θα χρειαστούμε:
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ τριμμένα
1 φλυτζ.τσ ζαχαρούχο γάλα (ή όσο πάρει)
1 ποτ. του νερού άχνη ζάχαρη
1 ποτ. νερού καρύδια χοντροκομμένα
3 κουτ.σ. λικέρ (ό,τι έχουμε)
3 κουτ.σ. ηλιέλαιο
3 κουτ. σ. κακάο σκόνη
125 γρ κουβερτούρα
τρούφα



διαδικασία
Τρίβουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ και ρίχνουμε το λικέρ. Ανακατεύουμε το ηλιέλαιο μαζί με την άχνη και το κακάο και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ρίχνουμε και το γάλα λίγο λίγο και συγχρόνως ανακατεύουμε. Θέλουμε το μείγμα μας να είναι σφιχτό ώστε να πλάθεται εύκολα. Έχουμε λιώσει την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ρίχνουμε κι αυτήν μέσα. Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια. Βρέχουμε τα χέρια μας σε λικέρ ώστε να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια μας και πλάθουμε σε μπαλίτσες. Τα κυλάμε πάνω στην τρούφα και είναι έτοιμα.





2 σχόλια:

  1. Ωραία φαίνονται, θα τα κάνω στο επόμενο κέρασμα που θα έχουμε! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή