menu

Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

ΚΑΡΟΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Καρότο γλυκό κουταλιού
Στο γάστριν, σας έχουμε δείξει αρκετές συνταγές για γλυκά του κουταλιού. Μετά το πορτοκάλι, το βύσσινο και το κυδώνι σειρά παίρνει όχι ένα ακόμη φρούτο αλλά λαχανικό. Αναφερόμαστε στο καρότο που γίνεται ένα ωραιότατο γλυκό κουταλιού.  Δείτε πως:


θα χρειαστούμε:
500 γρ καρότα τρυφερά και γλυκά
500 γρ ζάχαρη
150 γρ νερό
1 κανέλα
4-5 γαρύφαλλα
μισό φλυτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
1 κουτ. σ. χυμό λεμονιού
2 κουτ. σ. μέλι



διαδικασία
Καθαρίζουμε τα καρότα. Τα κόβουμε σε κομμάτια(μισού δαχτύλου). Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει για 2-3 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Αφήνουμε τα καρότα να κρυώσουν. Τα τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα σε 2-3 σημεία πέρα για πέρα (αν είναι πολύ τρυφερά, δε χρειάζεται). Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα 150 γρ νερό και διαλύουμε τη ζάχαρη και το μέλι. Προσθέτουμε και τα μυρωδικά και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε και τα καρότα. Βράζουμε για 15 λεπτά περίπου ή έως ότου δεσει το σιρόπι. Τέλος, ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

2 σχόλια:

  1. ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΕΛΙ.ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΆΛΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας! Εχετε δικαιο. Παραλειψη μας.Θα βαλετε 2 κουτ.σουπας μελι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή