menu

Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Μαρμελάδα Πορτοκάλι
Εκτός από υπέροχο γλυκό πορτοκάλι (δες εδώ) φτιάξαμε και μια ωραιότατη μαρμελάδα.



θα χρειαστούμε:
4 πορτοκάλια (δίνουν περίπου 1 κιλό μαρμελάδα)
ζάχαρη όσο το βάρος των πορτοκαλιών
χυμό από 1 λεμόνι



διαδικασία
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και ξύνουμε τη φλούδα. Βράζουμε ολόκληρα τα πορτοκάλια για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τα πορτοκάλια σε κομμάτια. Αφαιρούμε τις άσπρες ίνες. Τα βράζουμε σε λίγο νερό για 15 λεπτά. Αφού κρυώσουν λίγο, τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Ξαναβράζουμε με ίση ποσότητα ζάχαρης μέχρι να δέσει. Στο τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου