menu

Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

ΦΑΣΟΛΙΑ ΠΙΑΖ ΑΛΑΔΩΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ

ΦΑΣΟΛΙΑ ΠΙΑΖ ΑΛΑΔΩΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ

Αγαπημένο πιάτο που κάνει την εμφάνισή του στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας!!!



θα χρειαστούμε:
250 γρ. φασόλια
1 κρεμμύδι ξερό
1 ρίζα μαρουλιού
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
5 μεγάλα μανιτάρια πλευρώτους ψημένα
λιναρόσπορο
κρουτόν
ρίγανη
αλάτι
1 λεμόνι

διαδικασία:

Αφού έχουμε αφήσει όλη νύχτα τα φασόλια να φουσκώσουν, τα βράζουμε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε νερό που να τα σκεπάζει σε χαμηλή φωτιά. Στο πρώτο δεκάλεπτο προσθέτουμε λίγο αλάτι για να μη σκάσουν. Πλένουμε το μαρούλι και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ψιλοκόβουμε. Σε μία σαλατιέρα βάζουμε το μαρούλι με το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε τα φασόλια μαζί με το ελάχιστο νερό που έχει απομείνει....στύβουμε το  λεμόνι και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αραδιάζουμε τα ψημένα μανιτάρια, το κρουτόν, το λιναρόσπορο και τη ρίγανη...

και κάτι...ακόμη
Επειδή το πιάτο στερείται λαδιού, καλό είναι να μη στραγγίσουμε τα φασόλια...αλλά να χρησιμοποιήσουμε το ζουμάκι που έχει απομείνει για να μην είναι στεγνή η σαλάτα μας!!!


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου