menu

Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Πορτοκάλι γλυκό κουταλιού


Διάγουμε περίοδο νηστείας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το ρίχνουμε και λίγο..έξω, οπότε ένα γλυκάκι είναι ό,τι πρέπει. Εξάλλου, τα γλυκά του κουταλιού εκτός από νηστίσιμα, είναι κι αυτά που ως επί το πλείστον και συγκριτικά με τις υπόλοιπες κατηγορίες γλυκών μας "κερνάνε" λιγότερες θερμίδες.


θα χρειαστούμε:
8 πορτοκάλια χοντρόφλουδα και ακέρωτα
ζάχαρη όσο το βάρος των πορτοκαλιών
ξυλάκι κανέλας
χυμό από ένα λεμόνι




διαδικασία

Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και τα ξύνουμε. Τα βράζουμε όπως είναι ολόκληρα για 10 - 15 λεπτά και χύνουμε το νερό. Τα ξαναβράζουμε για άλλα 10-15 λεπτά και χύνουμε πάλι το νερό. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλη μία φορά. Τέλος, τα βάζουμε σε κρύο νερό και τα αφήνουμε μέσα σ'αυτό για 24 ώρες.
Στη συνέχεια τα βράζουμε τόσο ώστε να μπορούμε να τρυπήσουμε τη σάρκα τους με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε και πάλι το νερό και όταν κρυώσουν, τα κόβουμε σε κομμάτια 6 ή 8. Αφαιρούμε τις άσπρες ίνες που έχουν τα πορτοκάλια στο κέντρο τους.Βάζουμε σε 1 λίτρο νερό τη ζάχαρη και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα και τα πορτοκάλια και βράζουμε για 30 λεπτά. Καλό είναι να τα αφήσουμε για ένα βράδυ και την επομένη να συνεχίσουμε το βράσιμο ρίχνοντας και το ξυλάκι κανέλας. Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προς το τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμoνιού.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου