menu

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΓΩΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Παγωτό σάντουιτς με σπιτικά μπισκότα
Θέλετε μπισκότα; Έχουμε! Θέλετε παγωτό;; Έχουμε κι από αυτό. Για την ακρίβεια έχουμε τα 2 σε ένα. Ένα γευστικότατο παγωτο-μπισκότο (σαντουιτσάκι) και μάλιστα φτιαγμένο  εξ ολοκλήρου με τα χεράκια σας!!!


θα χρειαστούμε για τα μπισκότα τα εξής (16 κομμάτια):
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ αλεύρι ολικής
140 γρ  ζάχαρη
280 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

για το παγωτό:
3 μπανάνες
3 κουτ σ μέλι
1 κουτ σ ταχίνι
3 κουτ σ. κακάο σε σκόνη
γάλα φρέσκο όσο χρειαστεί


διαδικασία
Ετοιμάζουμε τα μπισκότα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο να ενωθούν τα υλικά. Δε χρειάζεται πολύ ζύμωμα. Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ, το σκεπάζουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 160 βαθμούς, ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη με λίγο αλεύρι σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού. Κόβουμε με κουπάτ στρογγυλά φυλλαράκια 10 εκατοστών. Με μία σπάτουλα τα μεταφέρουμε προσεκτικά στο ταψί πάνω στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τα τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα πάνω για να μη μας φουσκώσουν ούτως ώστε να έχουν το ίδιο πάχος παντού. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά σε αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα του φούρνου, έως ότου φέρουν λίγο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Ετοιμάζουμε το παγωτό. Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στην κατάψυξη από βραδύς να παγώσουν. Βάζουμε τις μπανάνες στο μίξερ, ρίχνουμε λίγο γάλα και χτυπάμε. Ρίχνουμε και πάλι λίγο γάλα, το ταχίνι, το μέλι, ξαναχτυπάμε, ρίχνουμε το κακάο και αν χρειαστεί και λίγο ακόμα γάλα ώστε να πετύχουμε την υφή του παγωτού. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το διατηρούμε στην κατάψυξη. Με αυτό το μείγμα του παγωτού, γεμίζουμε τα μπισκότα μας και έχουμε ένα ωραιότατο παγωτό σάντουιτς.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου