menu

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

ΜΠΑΡΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ


ΜΠΑΡΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ 

Ένα υγιεινό και γεμάτο ενέργεια σνακ για το γραφείο, το σχολείο και γιατί όχι και τη βόλτα. Γενικώς οι μπάρες είναι παντός καιρού και περίστασης αφού είναι μεγέθους... τσέπης!


θα χρειαστούμε:
(για δέκα μπάρες των 60 γρ.)
80 γρ τσαγιού βρώμη
80 γρ τσαγιού φυστίκι αιγίνης χοντραλεσμένο
80 γρ τσαγιού δημητριακά ολικής
50 γρ τσαγιού σουσάμι (με τον φλοιό)
50 γρ φλ. τσαγιού λιναρόσπορο σκούρο
50 γρ τσαγιού κολοκυθόσπορο καθαρισμένο
50 γρ τσαγιού ηλιόσπορο καθαρισμένο
150 γρ. μέλι
50 γρ. φυστικοβούτυρο
2 κ. σούπας ζάχαρη καστανή
30 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή 15 γρ. βούτυρο καρύδας
1 πλάκα κουβερτούρας




διαδικασία:
Βάζουμε τους σπόρους, τη βρώμη και το φυστίκι σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 8΄ στους 150 βαθμούς σε αέρα. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και όταν πάρει υγρή μορφή και μελί χρώμα ρίχνουμε το μέλι, το φυστικοβούτυρο και βούτυρο αγελαδινό ή καρύδας και ανακατεύουμε για 7 λεπτά περίπου. Ο χρόνος βρασμού για το μέλι δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 10 λεπτά γιατί χάνονται πολύτιμα συστατικά του...έτσι λένε οι ειδικοί!!!  Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά να γίνουν μία μάζα. Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα κομμάτι λαδόκολλας και απλώνουμε ακόμη ένα από πάνω. Με τη βοήθεια ενός πλάστη το "στρώνουμε" και σχηματίζεται ένα τετράγωνο πάχους το πολύ 3 εκατοστών.


Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και κόβουμε σε 10 τεμάχια των 60 γραμμαρίων.


Στη συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, βουτάμε τις μπάρες και τις τοποθετούμε στη λαδόκολλα.



Μόλις παγώσει η κουβερτούρα είναι έτοιμες για βρώση....και αυτές που θα περισσέψουν τυλίξτε τες με διαφανή μεμβράνη.



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου