menu

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

ΠΕΝΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΚΙΜΑ

Πένες ογκρατέν με κιμά


θα χρειαστούμε:
500 γρ πένες
300 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
6 κουτ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ σ σάλτσα πιπεριάς ή πελτέ ντομάτας
1/2 κουτ γλ κόκκινο γλυκό πιπέρι
αλάτι
μαύρο πιπέρι
1/2 φλυτζ τσ αλεύρι
2 1/2 φλυτζ τσ φρέσκο γάλα
250 γρ τριμμένη γραβιέρα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 αυγό


διαδικασία
Πυρώνουμε μία μικρή κατσαρόλα και βάζουμε μέσα τον κιμά χωρίς λάδι να αχνιστεί. Ανακατεύουμε μέχρι να ξεσβολιάσει. Ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι και λίγο αλάτι. Χαμηλώνουμε την εστία στο 1, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε για 5 λεπτά έως ότου μαλακώσουν λίγο το κρεμμύδι και το καρότο. Προσθέτουμε το λάδι, τη σάλτσα πιπεριάς, το κόκκινο πιπέρι, αλατοπίπερο, σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε για 20 λεπτά. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με τον κιμά. Τέλος, ρίχνουμε και το γάλα, το αφήνουμε να σιγοβράσει και προσέχουμε να μη σβολιάσει. Θέλουμε να πετύχουμε μία κρέμα ρευστή. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μισό τυρί, το μοσχοκάρυδο, το αυγό και αναδεύουμε γρήγορα όλα τα υλικά μαζί, ώστε να μην κόψει το αυγό.
Έχουμε ήδη βράσει τις πένες σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στο μείγμα του κιμά. Αδειάζουμε τις πένες σε ένα λαδωμένο ταψί, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί και έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200. Μόλις τοποθετήσουμε το φαγητό στο φούρνο, χαμηλώνουμε στους 180 και ψήνουμε για 30 λεπτά σε αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα του φούρνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου