menu

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Πατάτες στο φούρνο με κιμά και τυρί



θα χρειαστούμε:
1 1/2 κιλό πατάτες σε ροδέλες
300 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 κουτ γλ κόκκινο γλυκό πιπέρι
3 κουτ σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ σ. σάλτσα πιπεριάς
3 κουτ σ. ντομάτα τριμμένη
1 καυτερή πιπεριά
αλάτι
πιπέρι
λίγο ξερό θυμάρι
2 φλυτζ τσ κίτρινο τριμμένο τυρί


διαδικασία
Αρχίζουμε προετοιμάζοντας τον κιμά. Πυρώνουμε μια μικρή κατσαρόλα και βάζουμε μέσα τον κιμά. Ανακατεύουμε να ξεσβολιάσει και να αχνιστεί λίγο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, πάπρικα, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ψήνουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάλτσα πιπεριάς, τη ντομάτα, το λάδι και αλατοπίπερο. Σιγοψήνουμε για 20 λεπτά. Στο τέλος, ρίχνουμε το θυμάρι.
Ετοιμάζουμε τις πατάτες. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες. Τις λαδώνουμε, ρίχνουμε και αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα και τις αραδιάζουμε μέσα να γίνουν μια σειρά.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε 25-30 λεπτά σε αντιστάσεις.
Σε ένα μικρό ταψάκι λαδωμένο, στρώνουμε πρώτα τις πατάτες που ψήσαμε, έπειτα πασπαλίζουμε με το μισό τυρί, βάζουμε τον κιμά και τέλος το υπόλοιπο τυρί από πάνω. Ψήνουμε στους 180-200 για 10 λεπτα, ώσπου να φέρει λίγο χρώμα το φαγητό.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου