menu

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗ

Λαχταριστά, αφράτα και υγιεινά μπιφτεκάκια με λαχανικά και βρώμη για εκλεκτικούς ουρανίσκους!


θα χρειαστούμε:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 μικρές ντομάτες τριμμένες ή 4 κ. σούπας σάλτσα ντομάτας
1 κ. σούπας πελτέ πιπεριάς ή 1 πιπεριά Φλωρίνης πολτοποιημένη
2 μέτρια καρότα τριμμένα
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 κ. σούπας βρώμη
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ. γλυκού (κοφτά) αλάτι Ιμαλαΐων
1/3 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ. γλυκού (κοφτό) σόδα μαγειρική διαλυμένη σε 2 κ. σούπας ξύδι
πιπέρι
ρίγανη




διαδικασία:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε 12 περίπου μπιφτέκια (περίπου 200 γρ. έκαστο) και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντίσταση για 1 ώρα και 15' περίπου ή έως ότου "πιουν όλο το νερό τους" που προέρχεται από τα λαχανικά. Γυρίζουμε τα μπιφτέκια και απ' την άλλη μεριά για να πάρουν χρώμα....και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και πουρέ πατάτας!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!



2 σχόλια:

  1. Το καλυτερο μπιφτεκι!!!! Ζουμερο , μαλακό και πεντανοστιμο. Μπράβο πολυ πετυχημενη συνταγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή