menu

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Γιουβαρλάκια με σάλτσα ντομάτας

Και πάλι το μενού έχει σούπα και δη γιουβαρλάκια. Έχουμε παρουσιάσει σούπα γιουβαρλάκια βέβαια με τον παραδοσιακό τρόπο (βλ εδώ) αλλά και με ξινό τραχανά (βλ εδώ). Αυτή τη φορά διαφοροποιείται με την προσθήκη της σάλτσας.


θα χρειαστούμε για 5 μερίδες:
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κλαδάκια άνηθο ψιλοκομμένο
1 αυγό
1/2 φλυτζάνι ρύζι
αλάτι
πιπέρι
350 γρ τριμμένη ντομάτα
1/2 φλυτζ τσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 καυτερή πιπεριά
6 φλυτζ τσ ζεστό νερό

για το σερβίρισμα:
χυμό λεμονιού


διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το μισό ρύζι, το μαϊντανό, άνηθο, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε πολύ καλά. Κλείνουμε το μπολ και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ντομάτα, το λάδι, αλατοπίπερο και την καυτερή πιπεριά. Βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε το ζεστό νερό και αφού πάρει βράση, πλάθουμε τον κιμά σε μικρά μπαλάκια σαν ένα καρύδι και τα ρίχνουμε ένα ένα μέσα στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι, λίγο μαϊντανό και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου