menu

Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΡΤΣ (ΣΟΥΠΑ)

Πορτς (σούπα)
Κρύο καιρός για σούπα, γι'αυτό επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε το πορτς, το εθνικό φαγητό των ρώσων.



θα χρειαστούμε:
1 κιλό κρέας βοδινό ή μοσχαρίσιο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
2 καρότα σε κομματάκια
3 φλυτζ τσ λάχανο σε κομματάκια
2 μέτριες πατάτες σε κύβους

1 κουτ σούπας πάστα ντομάτας ή λίγη φρέσκια ντομάτα τριμμένη
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
3 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κουτ σούπας ξίδι
6 κουτ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλυτζ νερό
αλάτι
πιπέρι
2 παντζάρια βρασμένα κομμένα σε κύβους ( αυτό το υλικό προαιρετικά)


διαδικασία
Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσει. Ξαφρίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια (μπουκιάς) αφού αφαιρέσουμε τα κόκαλα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και αχνίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.Έπειτα, σβήνουμε με το ξίδι. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τη ντομάτα και το νερό. Αφού πάρουν βράση, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά εκτός από τα παντζάρια. Ρίχνουμε και το κρέας και το ζωμό του τόσο μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε 20 λεπτά ακόμη.
Αν χρησιμοποιήσουμε και τα παντζάρια, τα προσθέτουμε 10 λεπτά προτού σβήσουμε το φαγητό, ώστε να μην κοκκινίσει πολύ η σούπα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου