menu

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Παστουρμαδοπιτάκια
Σούπερ γευστικά πιτάκια με άρωμα ανατολής. Και πως αλλιώς από τη στιγμή που...εμπλέκεται ο παστουρμάς.




θα χρειαστούμε για 30 πιτάκια τα εξής:
2 φλυτζ τσ χλιαρό νερό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ.σούπας ξίδι
1 1/2 κουτ. γλ. αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)


για τη γέμιση:
σάλτσα πιπεριάς ή κέτσαπ
κασέρι τριμμένο
ψιλοκομμένο παστουρμά
ελαιόλαδο

διαδικασία
Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε σε μια λεκάνη το νερό και προσθέτουμε τα υλικά (αλάτι, ξίδι, λάδι). Ανακατεύουμε και βάζουμε και το αλεύρι. Θέλουμε να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 30 μπαλάκια. Πασπαλίζουμε αλεύρι σε ένα τάπερ και τοποθετούμε μέσα τα μπαλάκια. Τα σκεπάζουμε για να μην στεγνώσουν. Αφήνουμε να ξεκουραστούν 30 λεπτά και με τη βοήθεια ενός μικρού πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη. Συγχρόνως πασπαλίζουμε αλεύρι. Κάνουμε λεπτά φυλλαράκια και με ένα πινέλο τα λαδώνουμε. Αλείφουμε με σάλτσα πιπεριάς και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Η ποσότητα της γέμισης καθορίζεται από τις προτιμήσεις μας. Καλό θα ήταν όμως να μην το παρακάνουμε με τον παστουρμά, καθότι ως γνωστόν, έχει ως υλικό αρκετή ένταση. Μία μικρή ποσότητα είναι ικανή να απογειώσει γευστικά το πιτάκι.
Αφού βάλουμε τη γέμιση, τα κλείνουμε και λαδώνουμε και από τις 2 πλευρές με το πινέλο.
Πυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα ψήνουμε (χωρίς λάδι) σε μέτρια φωτιά και από τις 2 μεριές μέχρι να ροδίσουν.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου