menu

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΟΥΠΑ

Ρεθύθια σούπα


θα χρειαστούμε: (για 5-6 μερίδες)
500 γρ ρεβύθια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
2 δαφνόφυλλα
3 κόκκους μπαχάρι
νερό
1/2 φλυτζ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι
πιπέρι
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο χυμό λεμονιού

διαδικασία
Βάζουμε τα ρεβύθια αποβραδύς να μουλιάσουν μέσα σε χλιαρό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Την άλλη μέρα, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε καλά. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα ρεβύθια και συμπληρώνουμε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν. Την τοποθετούμε στη φωτιά και όταν τα ρεβύθια αρχίσουν να βράζουν, αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα δαφνόφυλλα, τους κόκκους μπαχάρι και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε τα ρεβύθια μέχρι να μαλακώσουν και χυλώσουν.
Ρίχνουμε το λάδι, το άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο 5-6 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.

και... κάτι ακόμα
Συνοδεύεται ιδανικά με ελιές και τουρσί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου