menu

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

ΣΩΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΣΩΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Μία ιδιαίτερη σως που δεν περνάει απαρατήρητη......


θα χρειαστούμε:
250 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ή βάζο
100 γρ. τυρί (φέτα)
2 κ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλο ωμό
1 κ. γλυκού (κοφτό) ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (προαιρετικά)

διαδικασία
Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα
και τα περνάμε στο μούλτι δύο έως τρεις στροφές. Ψήνουμε τις πιπεριές στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30΄περίπου και τις βάζουμε σε σακούλα για να ιδρώσουν και να ξεφλουδιστούν πιο εύκολα ή αν δεν είναι η εποχή τους χρησιμοποιούμε βαζάκι των 250 γρ.
Πολτοποιούμε τις πιπεριές στο μούλτι, προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τυρί χοντροτριμμένο και το αμύγδαλο....ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε!
Συνοδεύει άψογα κρέας στη σχάρα και ουζομεζέδες!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου