menu

Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

ΣΠΕΤΖΟΦΆΙ ΑΛΑ...GASTRIN


ΣΠΕΤΖΟΦΆΙ ΑΛΑ...GASTRIN

Το σπετζοφάι (ή αλλιώς σπεντζοφάι ή σπετσοφάι) είναι παραδοσιακό, πικάντικο φαγητό της ιταλικής και Ελληνικής κουζίνας από τηγανισμένα λουκάνικα με σάλτσα από πιπεριές και ντομάτα. Χαρακτηριστικές είναι οι μακριές, γλυκιές πιπεριές και οι έντονες γεύσεις που έχουν τα χωριάτικα λουκάνικα, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως. Στην Ελλάδα είναι γνωστά το σπετζοφάι Πηλίου και το σπετζοφάι με φασόλια γίγαντες
πηγή: βικιπαίδεια



Η παρέα του gastrin έφτιαξε αυτό το υπέροχο έδεσμα με απλά υλικά και σας προκαλεί να το δοκιμάσετε!

θα χρειαστούμε: 
(για 4 άτομα)
800 γρ. λουκάνικα Τζουμαγιάς
500 γρ. πιπεριές κέρατο (κόκκινες και πράσινες)
1/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
2 κ. σούπας σάλτσα λαχανικών
αλάτι Ιμαλαΐων
πιπέρι μαύρο
ρίγανη ξερή


διαδικασία
Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα και σοτάρουμε με ελάχιστο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τις χοντροκομμένες πιπεριές και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν λίγο. Στη συνέχεια βάζουμε την ντομάτα, τη σάλτσα λαχανικών και το λάδι. Σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές και δέσει η σάλτσα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους ουζομεζέδες !!!


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου