menu

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ

Το λατρεμένο πατροπαράδοτο σνακ μικρών και μεγάλων με γέμιση που θυμίζει πίτσα!!!


θα χρειαστούμε: 
(βλ. συνταγή ζύμης κουλούρια Θεσσαλονίκης σιμίτια)

γέμιση:

100 γρ. φέτα (τυρί)
100 γρ. μυζήθρα
2 κ. σούπας γιαούρτι

2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
ρίγανη ξερή

διαδικασία
Αφού ετοιμαστεί η ζύμη, παίρνουμε μικρά κομμάτια βάρους περίπου 80γρ. (ή περισσότερο αν τα θέλετε μεγαλύτερα) και τα ανοίγουμε με τη βοήθεια μικρού πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια.


Προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης ...


  ...και σκεπάζουμε τα δύο πλαϊνά άκρα...φροντίζοντας να κλείσουν καλά για να μην ξεχυλίσει η    γέμιση κατά το ψήσιμο.


Ψεκάζουμε με νερό και το βουτάμε στο σουσάμι


στρώνουμε τα κουλούρια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25΄περίπου σε αέρα...


Η γέμιση αυτή έχει γεύση πίτσας, μπορείτε να προσθαφαιρέσετε υλικά όπως π.χ. μανιτάρια (αφού πρώτα τα μαράνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι) ή ελιές και κάποιο είδος αλλαντικού.
Σε περιόδους νηστείας αντικαθιστούμε το τυρί με ελιές και προσθέτουμε μανιτάρια και λίγη
σάλτσα πιπεριάς ή ντομάτας.

και κάτι...ακόμη
*Όπως αναφέραμε και στη συνταγή κουλούρια Θεσσαλονίκης μπορείτε να τα καταψύξετε πριν τα περάσετε στο σουσάμι (για να μη γεμίσει η κατάψυξη με σουσάμι)  και όταν θέλετε να τα απολαύσετε αφήστε τα να ξεπαγώσουν, ψεκάστε τα με λίγο νερό, βουτήξτε τα στο σουσάμι και ψήστε τα!!!!
**Το σουσάμι και τους σπόρους που μένουν στο ταψί κατά το ψήσιμο δεν τους πετάμε , τους φυλάσσουμε σε ένα γυάλινο βαζάκι και γαρνίρουμε διάφορες σαλάτες.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

2 σχόλια:

  1. Θεικό, αγαπω ουτως ή αλλως το σιμιτοκούλουρο!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμείς το ίδιο....και τα πιτσιρίκια ξετρελάθηκαν με τη γέμιση!!!

      Διαγραφή