menu

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

ΥΓΡΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Υγρός κορμός με ελαιόλαδο
Ένα πανεύκολο, υγιεινό και διαιτητικό γλυκό με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο!!!


θα χρειαστούμε για ένα πυρέξ 30Χ23 τα εξής:
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ σπασμένα στα 4
1 λίτρο γάλα
5 κουτ. σ. κακάο σε σκόνη
70 γραμ. κουβερτούρα σε κομματακια
10 κουτ. σ. ζάχαρη
100 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
5 κουτ. σ. κάστερ πάουντερ με άρωμα βανίλια
καρύδια χοντροκομμένα (για το στόλισμα)


διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη κάστερ πάουντερ, το ελαιόλαδο κι ένα φλυτζάνι του τσαγιού γάλα. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το κακάο με τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κακάο και ανακατεύουμε να διαλυθεί στο ζεστό γάλα. Ρίχνουμε και το μείγμα με την κάστερ πάουντερ μέσα στο ζεστό γάλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει η κρέμα μας προς σφιχτή. Μόλις αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά, προσθέτουμε μέσα και τα κομματάκια από την κουβερτούρα. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα μπολ και όπως είναι η κρέμα ζεστή τη ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα και αναδεύουμε ελαφρώς.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και το ισιώνουμε με μια σπάτουλα.
Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε με καρύδια, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το διατηρούμε στο ψυγείο.

2 σχόλια: