menu

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Τρόποι για να «ξαλμυρίσετε» το φαγητό

Τρόποι για να «ξαλμυρίσετε» το φαγητό


Περιμένετε κόσμο για φαγητό και θέλετε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Την τελευταία όμως στιγμή σας πέφτει λίγο παραπάνω αλάτι. Τι κάνετε; Όχι δεν πετάτε το φαγητό στα σκουπίδια. Υπάρχει ένας απλός τρόπος που όλες οι αρχάριες νοικοκυρές πρέπει να ξέρουν.


Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα που μαγειρεύετε ένα κομμάτι ξερό ψωμί και αφήστε το για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, πετάξτε το και προσθέστε λίγο νερό. Mε αυτόν τον τρόπο, θα απορροφηθεί μεγάλη ποσότητα αλατιού.

Αν δεν έχετε ξερό ψωμί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πατάτα. Καθαρίστε την, ρίξτε τη στο φαγητό και βγάλτε την αφού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα. Aν, μάλιστα, βάλετε 2 πατάτες, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο.

Παρ' όλα αυτά, πρέπει να γνωρίζετε ότι το ξερό ψωμί αποτελεί πολύ πιο γρήγορη λύση. Η ιδιότητα αυτή της πατάτας και του ψωμιού οφείλεται στο άμυλο που περιέχουν, το οποίο έχει την ιδιότητα να απορροφά κατά το βράσιμο μέρος των υγρών, οπότε μαζί με το νερό «δεσμεύεται» και μέρος του αλατιού.

Ένας ακόμη τρόπος να «εξουδετερώσετε» το επιπλέον αλάτι είναι να προσθέσετε λίγη ζάχαρη, αφού η γλυκιά της γεύση έρχεται σε αντιπαράθεση με την αλμυρή και την περιορίζει σε ένα βαθμό.


Πηγή: Vita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου