menu

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ

Αφράτα και ζουμερά μπιφτεκάκια για ένα Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι που θα ξετρελάνουν όλη την φαμίλια!!!


θα χρειαστούμε:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί ολικής αλέσεως (μόνο την ψίχα)
2 ντομάτες μέτριες τριμμένες  ή 1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
1 κ. σούπας πελτέ πιπεριάς ή 1 πιπεριά Φλωρίνης πολτοποιημένη

1 ξερό κρεμμύδι πολτοποιημένο
1/3 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι (Ιμαλαΐων)
πιπέρι μαύρο
3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή 1 κ. γλυκού ξερό
3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη ή 1 κ. γλυκού ξερή
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
2 αυγά

διαδικασία
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο καλά. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και φροντίζουμε να είναι ισομεγέθη για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 8-10΄ περίπου σε δυνατή φωτιά, σε αντικολλητικό τηγάνι ελαφρώς λαδωμένο και από τις δύο μεριές.
Συνδυάστε τα με πουρέ πατάτας.

και κάτι...ακόμη
Για σας που έχει μπλοκάρει ο μεταβολισμός σας προτείνουμε ο συνδυασμός να γίνει με σαλάτα σπανάκι με ρόκα και μοναδική σως



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου